Вложители са изтеглили 214 млрд. евро от банките в еврозоната през

...
Вложители са изтеглили 214 млрд. евро от банките в еврозоната през
Коментари Харесай

Вложители изтеглили 214 млрд. евро от банките в еврозоната за пет месеца

Вложители са изтеглили 214 млрд. евро от банките в еврозоната през последните пет месеца, като изходящите потоци са достигнали рекордно високо равнище през февруари. Това сочат най-новите данни за развиването на паричното предложение в еврозоната, оповестени нощес от Европейската централна банка и оценени от в. " Файненшъл таймс ".

Неотдавнашните изходящи финансови потоци демонстрират, че на банките от еврозоната им е по-трудно да привлекат и задържат вложителите, даже преди настъпилите по-рано през месеца разтърсвания в банковия бранш, предизвикали краха на три американски кредитора и тласнали към пропастта швейцарската " Креди сюис " (Credit Suisse). Тя бе добита от съперника й Ю Би Ес (UBS) и по този метод избавена, с помощта на помощта на швейцарската страна.

През февруари спадът на вложените в банките средства се е ускорил, защото вложителите понижиха притежанията си в банките от еврозоната със 71,4 милиарда евро. Това е представлявало най-голямото сходно понижение, откогато има налични данни през 1997 година Депозитите на семействата са намалели с 20,6 милиарда евро, също с рекорден ритъм, откогато има налични данни през 2003 година, написа още  " Файненшъл таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР